Ideer

Dansk iværksætteri spænder internationalt

Danmark er et af de lande, hvor iværksætteri er i kraftig udvikling, og hvor flere unge starter en virksomhed, og hvor mange går med drømmen om at starte noget der er deres eget.

Et højt uddannelsesniveau og fordelagtige forhold har medvirket til at Danmark er blandt de mest attraktive lande på verdensplan, når det kommer til at starte sin egen forretning. Trods de gode vilkår, er det ikke for alle, at Danmark er et iværksætterparadis.

Nye eksotiske muligheder

Der kan være mange årsager til, hvorfor nogle danske iværksættere vælger at starte deres eventyr i udlandet. For nogen handler det om mere fordelagtige økonomiske forhold, for andre kan der være særlige videnscentre såsom Silicon Valley i USA, der kan have særlige udviklingsmuligheder, som ikke findes mange andre steder.

I takt med at verden bliver mere og mere globaliseret, kommer der også flere muligheder. Det er ikke alle steder at der findes de samme produkter, tjenester og services, hvilket får nogen til at prøve lykken i det pågældende land. Der findes mange eksempler på danske opstartet erhverv i udlandet lige fra ejendomsmægler i Sydfrankrig, lokale rejseguides i Sydøstasien, danske restauranter i England og tech startups i USA mv.

Virtuelt arbejde baner nye veje

Virtuelle arbejdsformer og digitale forretningsmuligheder har givet nye muligheder, for at starte forretning uden at være geografisk bundet. Dette har medvirket til en ny form for iværksætter type og bevægelse der oftest betegnes som ”digitale nomader”.

Det er personer der kendetegnet arbejder digitalt ved brug af computer og mobiltelefon, som de vigtigste værktøjer. Disse individer er ikke fast bosiddende noget sted, men derimod rejser verden rundt, hvoraf navnet stammer fra.

Sammensætningen af business og pleasure har medvirket til en stor udvikling og interesse hos mange. Der er ikke nogen officiel statistik på, hvor mange danskere der er digitale nomader rundt omkring i verden. Dog kan det forventes at denne trend indenfor iværksætter vil stige i de kommende år.

Går du med tankerne om at blive iværksætter?

Et iværksættereventyr kan være det værd i udlandet og bør overvejes, men som med mange andre ting, bør overvejelserne være baseret på logik, forarbejde og en rationel vurdering af fordele og ulemper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *