Få en god start som iværksætter

Iværksættere og iværksættervirksomheder kommer i mange størrelse og former. Nogle starter fra bunden og kæmper sig stille og roligt opad, andre starter med at hente flere millioner i kapital. Det ene er på ingen måde mere rigtigt end det andet. Men en ting der giver god mening, er at se på, hvordan du som iværksætter kan spare din virksomhed for penge, eller bruge dem mere effektivt. 

Iværksætteri i dag er nemt, men… 

Der er ingen tvivl om, at iværksætteri i dag er nemmere end det nogensinde har vært før. Opstartsbarriererne er få, potentialet i nye brancher er stort og i et land som Danmark, er der nærmest altid plads til en “ny dreng i klassen”. Men når det er så nemt at blive iværksætter og starte sin egen virksomhed, er der en ting, som gør det svært: konkurrencen. Når mange kan blive iværksættere, og mange i Danmark bliver rigtig dygtige iværksættere, efterlader det ikke meget plads til dem, som ikke kan følge med. Her er et par gode råd til at sikre dig, at du ikke bliver udkonkurreret: 

Du skal bruge hjælp: hvad gør du? 

Som iværksætter er det ikke uvant at skulle bruge hjælp til nogle ting. Man står ofte i situationer, hvor man skal være eksperten på et område, som man aldrig har stiftet bekendtskab med før. Et godt råd her er, at du kan spare både tid og penge ved at hente midlertidig hjælp ind. Det tager som oftest en god rum tid at få råd til sin første ansatte som iværksætter, så derfor kan det give god mening at lede efter kvalificeret midlertidig arbejdskraft hos et vikarbureau, som kan stille hjælp til rådighed her og nu.  

Du skal bruge viden: hvad gør du? 

Det er i dag heldigvis meget nemmere at tilgå og tilegne sig viden fra andre mere erfarne iværksættere. På internettet og YouTube kan man finde timevis af indhold omkring nærmest alle aspekter af iværksætteri: helt sikker også lige præcis det, du står og mangler viden omkring. En anden måde at få viden på er gennem sociale medier. Bare i Danmark er der mange forskellige iværksættergrupper og netværk på Facebook og LinkedIn, hvor danske iværksættere kan stille spørgsmål og få svar på disse fra mere erfarne iværksættere end dem selv. Det er en platform for vidensdeling, og det kan godt betale sig at udnytte i fulde drag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *