råd til dig der vil være inværksætter

5 gode råd til dig der drømmer om at blive iværksætter

Danmark er et yderst lukrativt land at være iværksætter i. Du vil altid være beskyttet af et sikkerhedsnet i form af en velfærdsstat. Så det er ikke med hus og liv som indsats, hvis du mener du har ideen, der kan revolutionere brancher. Det betyder dog ikke, at man bare skal hoppe hovedløs ud i det. Året hedder 2020, og der er mange der drømmer om et liv som iværksætter, derfor er det hårdt marked at begive sig ud på. Af de årsager har vi udarbejdet en artikel, der giver dig 3 gode råd til din drøm om at blive iværksætter.

Hvad vil du lave? Og hvem vil du lave det til?

Alle iværksættere starter med en ide. Om det handler om at opfinde et nyt produkt, eller om det handler om at forbedre et nuværende produkt eller service. Det er dog ekstremt vigtigt, at du også tænker til hvem. Det ses desværre ret ofte, at en iværksætter har en genial ide, og bruger hele opsparingen på at få ført ideen ud i livet, men at ideen så ikke synes så genial hos kunderne. Derfor anbefales der altid at undersøge markedet og kunderne, for at finde ud af om ideen er noget dine potentielle kunder også synes er en godt.

For eksempel kom Visuelbyg.dk på en ny ide. I stedet for at opfinde den dybe tallerken, fokuserede de på at forbedre et produkt der allerede fandtes. De ville ændre den måde man bygger arkitekttegnede huse på, og i stedet for at stå for alt byggeriet selv, kunne man blot tage fat i dem, og de ville stå for alle processerne – så kunden blot kunne læne sig tilbage og ytre sine drømme, for så at få leveret sit drømmehus.

Alliér dig med nogle der ved mere end dig

Hvis du mener, at du er en den klogeste og ingen hjælp har behov for, så er du ikke den klogeste og har netop behov for hjælp. Du vil altid finde en, der enten har prøvet det før, eller prøvet noget lignende før, eller har stor erfaring med iværksætteri. Derudover er der også en masse systemer og processer i banker, fagforeninger og netværksgrupper, som du kan benytte dig af. Oftest vil denne hjælp koste – men det kan vise sig at være en god investering.

For eksempel var Uptimedevelopment.dk ekspert til Andriod udvikling, og havde arbejdet med det i mange år. Men de blev ved med at rådføre sig hos en anden Andriod udvikler, da det er et marked i konstant forandring, og at man aldrig kan vide alt 100%.

Likviditet

Ja, det er kedeligt. Men det er nødvendigt. Startkapital er altid nødvendigt. Derudover er det også ekstremt vigtigt at holde styr på likviditeten løbende. Husk at der skal betales moms. Ansæt evt. en til at holde styr på det for dig. Det kan ofte betale sig, da du derfor kan lægge fokus på kerneforretningen. Husk at momsen er 20% af alt.

Navnet/brandet betyder noget

Tænk på dit brand fra dag et. Dit brand og dit navn kommer til at have en kæmpe betydning for din fremtidig forretning. Det kan have fatale konsekvenser at skifte/ændre senere i forløbet. I denne proces er det også ekstremt vigtigt at tænke på hvad dine kunder syntes. Du kommer ikke til at have en forretning, hvis du ikke har kunder.

Giv den gas

Det sidste råd og klart det vigtigste. Du kommer ikke sovende til at drive en stor forretning. Det er umuligt. Du skal derudover også være klar på at give afkald på mange familiesammenkomster, fester og andre arrangementer.  Forhåbentlig kan du ansætte folk til at drive din forretning efter mange år.

Opsummering

Det er nemt at få en ide, men det er ikke nemt at være iværksætter. Oftest har man mange gode ideer, men mangler kompetencer og drivkraft til at fuldføre ideen. Det at være iværksætter, er en livsstil, som du skal blive nødt til at ændre dit mindset til, hvis du ønsker stor succes.

Tak fordi I ville læse med. Vi håber, at I fik noget ud af det. Vi vil løbende opdatere dette sites med en artikel vedrørende det at være iværksætter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *