Iværksætteri og digitalisering

Gennem de seneste årtier har to begreber, som oftest nævnes i forskellige sammenhænge, passet utroligt godt sammen: iværksætteri og digitalisering. Men hvad er lighederne eller sammenhængene mellem disse to begreber? 

Iværksætteri er innovation – det samme er digitalisering 

Når det kommer til iværksætteri, så handler det rigtig ofte i bund og grund om innovation. At innovere på et produkt eller en proces, som iværksætteren mener, at der er en bedre løsning på. Denne bedre løsning kan være et billigere produkt, et bedre produkt, en mere effektiv proces eller andet inden for innovation. Så kan man sige: hvor kommer digitalisering ind i billedet? 

Digitalisering danner grundlag for meget iværksætteri 

I dag lever vi i en verden, hvor der er stor adgang til meget viden og mange teknologier. Man behøver på ingen måde at være ekspert inden for et område af teknologier eller digitalisering for at kunne omfavne det, imødekomme det eller udnytte det til at innovere på et produkt eller en proces.

Og det er lige præcis her, at sammenhængen mellem iværksætteri og digitalisering skal findes. Fordi digitaliseringen er med til at danne et grundlag for mange iværksættere, og iværksætteri er med til at danne grundlag for digitaliseringens fortsatte udvikling.  

Et klokkeklart eksempel på digitalisering og iværksætteri 

Vi ser mange eksempler hver eneste dag på, at iværksætteri og digitalisering hænger utrolig godt sammen. Em for at komme med et eksempel på deres synergi og deres evne til at skabe bølge-effekter og kaste mere iværksætteri og digitalisering af sig, er vores brug af computere. 

Computere i dag noget, som langt de fleste af os har adgang til og bruger hver dag. Det er digitaliseringen, som har bragt dem til hvor de er i dag. Men som direkte resultat af dette, er der blevet skabt en lang række brancher og industrier, som har til formål at servicere og facilitere vores computere. For eksempel opbevaring af computer i form af computer skabe, eksterne skærme til vores bærbare eller computer tasker er alle eksempler på komplimenterende produkter, som er et resultat af digitalisering og iværksætteri.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *