Iværksætteri skal udfordre markedslederne

Danmark er et fantastisk sted at drive virksomhed. Opstartsbarriererne er er minimale og kulturen for vidensdeling blandt danske iværksættere, er helt fantastisk. Det ses ofte i mange forskellige brancher, selvom to virksomheder beskæftiger sig med det samme og har den samme målgruppe, at de ser deres konkurrenter som kollegaer.

En vigtig kvalitet for dansk iværksætteri

Der er ingen tvivl om, at dette er en vigtig kvalitet for dansk iværksætteri. Denne indstilling med at hjælpe andre iværksættere og dele ud af den viden og de erfaringer man har, er det, der er med til at gøre, at mange danske iværksættervirksomheder sigte højt og går efter store målsætning som at udfordre markedslederne i deres branche. Dette gør de ofte ved en kombination af to ting: fokus på en niche indenfor den pågældende branche og en ny tilgang til salg og markedsføring af deres idé, produkt eller koncept. Og vi ser ofte, at det virker.

Små spillere der udfordrer markedslederne

Det ses efterhånden i flere og flere brancher, at de små iværksættere og deres veludviklede idéer, begynder at overtage markedsandele fra de store og stærke markedsledere. Inden for tøjindustrien har vi de senere år set Shaping New Tomorrow komme buldrende frem. Inden for barbering og personlig pleje for mænd har vi set baberklingen.dk komme frem og udfordre kæmperne fra Gilette. Og inden for udlejning af sommerhuse og ferieboliger har vi set sommerferie.nu komme frem og udfordre AirBNB.

Det er iværksættere som disse, der er med til at sikre, at de store multinationale koncerner og selskaber ikke dikterer vilkårene på de enkelte markeder. Det er derfor helt uvurderligt, at den danske iværksætterkultur fortsætter de tanker, der efterhånden er blevet sat gennem den seneste årrække.

Flere iværksættere i fremtiden

Med den udvikling der ses i dansk iværksætteri, tyder alt på, at fremtiden blot vil byde på endnu flere iværksættervirksomheder, der går ind og udfordrer de store markedsledere. Ikke nok med, at det er vigtigt for de overordnede markedsvilkår for at undgå et monopolisk marked, så er det også vigtigt for Danmark som land, da dette i den grad kan og vil tiltrække nationale såvel som internationale investeringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *