Skilsmisser er faldende i Danmark

Skilsmisser er i dag en meget normal ting for mange familier at gå igennem. Man siget som regel, at 50% af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Og dette har også været tilfældet igennem mange år i stor udstrækning, men tallene for 2019 er nu offentliggjort, og de ser noget anderledes ud.  

Skilsmisser i Danmark 

I 2014 toppede skilsmisseprocenten med hele 54,39%, ifølge Danmarks Statistik. Det var den højeste skilsmisseprocent siden de første tal fra 1989 kom frem, hvor skilsmisseprocenten dengang lå på 47,25%.  

Siden 1989 har skilsmisseprocenten svinget meget. Den har i perioder været højere og i andre perioder lavere, men toppede det gjorde den i 2014 med de 54,39%. Men på intet tidspunkt i historien (fra 1989), har skilsmisseraten været under 40%. Ikke før 2019 i hvert fald. 

I 2019 var skilsmisseprocenten nemlig helt nede på 35,38%, altså et historisk lavpunkt i Danmark, hvilket er meget usædvanligt.  

Når skilsmissen er ude 

Hvis man står i den situation, at man selv og ens partner har valgt at gå hver til sit, er der nogle ting, der skal tages hånd om. Hvis man er gift, har man formentlig også en række udgifter og ejendele, som man deler – både privat men også helt juridisk. Det er derfor relevant for nærmest alle, der går igennem en skilsmisse eller separation at få lavet et skilsmisseskøde. Dette skøde har til formål at skabe klarhed omkring, hvad der skal ske med for eksempel fælles ejendom, som man har erhvervet sig gennem ægteskabet. Hvordan skal boet deles – og hvem skal overtage den tidligere fælles ejendom? Det er sådan nogle vigtige beslutninger, der bliver taget stilling til i et skilsmisseskøde.  

Hvis man ikke tager hånd om disse vigtige og nødvendige beslutninger under en skilsmisse, kan det gå hen at blive meget uklart om, hvem der overtager hvad og under hvilke vilkår. Derfor er det altid en god idé for alle parter i en skilsmisse at få håndteret disse beslutninger med en professionel og erfaren ekspert på råds.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *