Uddan dig til iværksætter

Uddan dig til iværksætter

Iværksættere sættes oftest i forbindelse med mennesker uden uddannelse eller med en kortere uddannelse, da iværksætteren uddanner sig via ’iværksætteriet’. Se blot Bill Gates, der aldrig færdiggjorde sin uddannelse som jurist – det interesserede ham ikke – det var IT-iværksætteriet der interesserede ham, og se blot hvor han står i dag. På listen over milliard iværksættere uden uddannelse finder vi også personer som Steven Spielberg, Richard Branson og selvfølgelig Steve Jobs. Men i dag er der så mange om buddet, og det ses at flere og flere tager en uddannelse. En iværksætteruddanelse.

Uddannelserne

Der findes utroligt mange uddannelser der vil passe til dig med iværksætterdrømme. Hvis du elsker IT og derfor ønsker et være iværksætter indenfor IT vil det aldrig skade at prøve kræfter med en relevant IT-uddannelse. Det samme gælder selvfølgelig for andre fag som jura, marketing, salg osv. Det kan ligeledes at argumentere for, at hvis du har en ide om at optimere noget så simpelt som et hjulskifte, så vil en uddannelse som mekaniker gavne dig.

Derudover findes der også uddannelser, som giver dig et indblik i selve innovationsfasen af iværksætteriet. Innovation & management, Iværksætteruddannelsen og mange andre. Disse er mere tilrettelagt den mere ’generiske’ iværksætter, der som sådan ikke brænder for en specifik løsning (endnu), men blot ved at de skal være iværksættere.

Kurser

Der ses også et stigende antal er kurser udbudt til medarbejdere eller private, der ønsker viden om iværksætteri. Store iværksættere som Martin Thorborg, men også private virksomheder, som lever af at rådgive iværksættere, tilbyder disse kurser. Kurserne er absolut aktuelle for dig, som ønsker en ’quick-fix’ uddannelse indenfor iværksætteri. Dog er kurserne som regel udbudt af folk, der tidligere har lavet fejl i iværksætteri. Og fejlene er det man lærer af.

Så hvis du har en iværksætter gemt indeni dig, og ikke ved hvad du brænder for, så benyt tænketiden på en uddannelse, som aldrig kan skade.

Tak fordi I ville læse med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *